Κάρτα υγείας ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ.

Εδώ θα γράφουμε τη γνώμη μας, τη γνώση μας 

και τις εμπειρίες μας για την κάρτα υγείας 

ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ. 

Συνάδελφοι –ες
Προτείνω όσοι από εμάς έχουν απορίες για την κάρτα, τις προσφερόμενες υπηρεσίες κλπ, να γράψουν εδώ (facebook) ή στο blog των ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ (http://syntaxote.blogspot.gr/ ) τις ερωτήσεις τους τις οποίες θα ομαδοποιήσω και θα τις στείλω στην εταιρία ELG Live σαν Blog Συνταξιούχων. Έτσι πιστεύω, ότι θα κάνουμε καλύτερη και  ταχύτερη δουλεία. Στο μεταξύ γράφουμε τις εμπειρίες μας.

Προτείνω το παραπάνω να γίνει μέχρι 20 Ιουνίου, έτσι 21 θα στείλω τις ερωτήσεις για να μας απαντήσουν μέχρι τέλος του μήνα. Μένουν 6 ημέρες για την επιστροφή της κάρτας, που αν γίνει θα την πάμε ή θα την στείλουμε στα τοπικά γραφεία του συλλόγου ανά περιοχή (όπου υπάρχουν), και αυτοί  ας τις στείλουν όλες μαζί στα κεντρικά.

(στα σχόλια,  και στο "Υποβολή σχολίου ως"  επιλέγουμε ΑΝΩΝΥΜΟΣ)

21 σχόλια:

  1. Σε παλαιότερο τεύχος της ΦΩΝΗΣ όπου υπήρχαν τιμές για διάφορες εξετάσεις, αναφέρει ότι για το psa θα πληρώνουμε μετά από τις εκπτώσεις 15 €, σε ερώτηση της μικροβιολόγου μας για την αντίστοιχη εξέτασης η τιμή ήταν 14€ .
    η.ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τιμές των γιατρών είναι, δωρεάν οι 200 ανά μήνα, φάρμακα 5 Ε για ένα μήνα 10Ε για δυο μήνες, εξέταση 20 Ε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΕΧΕΙ 7 ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΕΚ ΑΠ 20 ΕΥΡΩ ΣΕ ΝΤΥΝΑΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΑΣΩ , ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΕΟΠΥΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΟ ΤΣΕΚ ΑΠ . ΦΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ . 18 ΕΥΡΩ . Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ 30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ . Η ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την επόμενη εβδομάδα που θα πάω στο Ιατρικό Περιστερίου για δικό μου θέμα υγείας και μικροεπέμβαση που θα χρειασθεί, θα δοκιμάσω και την ανταπόκριση του Ιατρικού στην κάρτα μου. Την εμπειρία μου θα την ανακοινώσω εδώ σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολυ φοβαμαι οτι θα την επιστρεψει πισω πολυς κοσμος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με συναδέλφους που μίλησα είναι ενθουσιασμένοι . Πήρα τηλ και θα κάνω την άλλη βδομάδα δωρεάν τσεκ απ μαζί με τη γυναίκα μου .

      Διαγραφή
    2. Δεν αξίζει καθόλου, εντός των ημερών την επιστρέφω, καθώς και φίλος μου την έχει ήδη επιστρέφει.

      Διαγραφή
  6. Οι φωστήρες του ΠΣΣ-ΟΤΕ έχοντας κρατήσει το σύλλογο σε πλήρη αδράνεια, στηριζόμενοι στο αντιδημοκρατικό καταστατικό πίσω από το οποίο κρύβονται, αποφάσισαν ξαφνικά να δράσουν.
    Και τι έκαναν. Αντί να καταγγείλουν την κυβερνητική στάση που ξεπατώνει
    την δημόσια υγειονομική περίθαλψη (για την οποία πληρώνουμε μια ζωή)
    και να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντισυνταγματικού νομοθετικού πλέγματος που μας στερεί αυτό που δικαιούμαστε στην ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, μας προτείνουν με πρόσθετα δικά μας έξοδα να καλύψουμε τις ανάγκες μας.
    Τα ερωτηματικά είναι πολλά.
    Και αν παραβλέψουμε όλα τα παραπάνω, θα μπορούσαν οι ΄΄φωστήρες΄΄ να μας πουν γιατί δεν καλύπτουν αυτή τη δαπάνη από τα συσωρευμένα αποθεματικά του ταμείου, που πρέπει να υπερβαίνουν το 1,5 εκ ευρώ, και μας επιβαρύνουν με ένα πρόσθετο κόστος, χωρίς κανένα ουσιαστικό όφελος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΚΟΜΝΗΝΟ.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΚΟΜΝΗΝΟ..

      Διαγραφή
    3. Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Κομνημό και θα μπορούσα να προσθέσω και άλλα. Θα μπορούσε βέβαια ο σύλλογος να ενδιαφερθεί επι του προκειμένου να μας προτείνει μια πιο ολοκληρωμένη ασφάλιση καλύτερη και εικονομικότερη εκείνεις του ΣΥ.ΣΠΑ γιατι θα είμαστε και περισσότεροι. Αλλά πιστευω οτι θα υπάρχουν δεσμεύσεις συμφερόντων για κατι τέτοιο.Δυστυχώς οι πολιτικές επιλογές είναι αυτες που μας έφεραν στην κατάντια αυτή να ψάχνουμε εχτρα ασφαλίσεις ενώ πληρωναμε και πληρώνουμε τόσα χρόνια και αρκετα. Προτείνω να εισηγειθεί οσύλλογος εάν θελει να φανει χρήσιμος (και να μας καλέσει σε αγώνες) να καταργειθεί η εισφορα υγείας από την σύνταξη μας, έτσι θα ασφαλιστουμε όπου θέλει ο καθένας. Ετσι και αλιώς ασφάλιση υγείας δεν υπάρχει επι της ουσίας.

      Διαγραφή
  7. Όλες οι κάρτες εκδίδονται μετά από αίτηση, με υπογραφή, του άμεσα ενδιαφερόμενου. Η κάρτα ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας.
    Η ανωτέρω κάρτα δεν έχει ιστοσελίδα στο Internet όπως και ο ΠΣΣ-ΟΤΕ.
    Η πληροφόρηση που μας έστειλαν είναι ελλιπής.
    Για τους παραπάνω λόγους θα την επιστρέψω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συνάδελφοι-σες
    Η υπηρεσία που θα κρατήσει το κόστος της κάρτας από την σύνταξη μας είναι το «Τμήμα Πληροφορικής « (του ταμείου συντάξεως) με τα παρακάτω τηλέφωνα:
    Υπηρεσία πληροφορικής 210 3891235, 254, 086 πήρα τηλέφωνο όμως δεν μπόρεσα να συνεννοηθώ και ζήτησα το τηλεφωνο της προϊσταμένης της ή οποία είναι,
    η κυρία Τσόλκα τ/φ 210 3891209 με την οποία προσπάθησα αλλά δεν κατάφερα να επικοινωνήσω, (η αλήθεια είναι ότι δεν προσπάθησα αρκετά) μιλούσε συνέχεια.
    Τέλος το τηλέφωνο της « Γενικής Δ-νσης Πληροφορικής » ο-η προιστάμενος-η είναι 2103891020
    Το ερώτημα νομίζω ότι είναι:
    Μπορεί ο κάθ’ ένας χωρίς δική μου εξουσιοδότηση (υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση (Υ.Δ) ότι αποδέχομαι την καταβολή του ποσού ΧΧ € υπερ του ΧΧΧ) να κάνει κράτηση υπέρ τρίτου?
    Κανένας πρόεδρος, γραμματέας κλπ συλλόγου (εκτός από του αλήτες που μας κυβερνούν, το οποίοι όμως είναι αντισυνταγματικό) δεν μπορεί (ακόμα, ίσως αργότερα) να στέλνει οδηγίες για περικοπεί από τον μισθό μας και μάλιστα υπερ ιδιωτικής εταιρίας.
    Και κάτι ακόμα γιατί ο σύλλογος μας (είναι?) έδωσε προσωπικά στοιχεία σε ιδιωτική εταιρεία?
    Προτείνω :
    1. Να πάρουμε τηλέφωνο τις παραπάνω υπηρεσίες να μη τολμήσουν να κάνουν οποιαδήποτε περικοπή χωρίς αποδοχή απ’ εμάς με Υ.Δ.
    2. Οι κάρτες να επιστραφούν στα κατά τόπους γραφεία, όταν και όποτε είναι αυτό εφικτό. Για ποιο λόγω θα πρέπει να πληρώσουμε ταχυδρομικά?
    3. Όσοι θέλουν να κάνουν την ασφάλιση να στείλουν μια Υ.Δ «ότι αποδέχονται την περικοπή» στα γραφεία του συλλόγου ή ακόμα καλύτερα στα κατά τόπους γραφεία (να δικαιολογήσουν και αυτά την ύπαρξη τους – όποια δεν την δικαιολογούν).

    Ηρακλής Ζωγραφάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνάδελφοι εγώ δεν έχω λάβει αυτή την κάρτα που οι "αγωνιστές" επικεφαλής του συλλόγου μας διαπραγματεύτηκαν για το καλό μας. Αντί να μας βγάλουν στον δρόμο, αντί να βρίσκονται καθημερινά στα σκαλιά των υπουργείων, μας πουλάνε εκδούλευση με μια κάρτα υγείας που όσο καλή και να είναι δεν συγκρίνεται με την περίθαλψη που μας αφαίρεσαν οι "σωτήρες"της Γερμανικής διακυβέρνησης κατοχής.
    Πριν από κάποιους μήνες έγραφα ..." Ας πάρουμε ένα από τα «σωτήρια» μέτρα των «σωτήρων» π.χ. το φάρμακο του κοσμάκη. Δημιούργησαν ένα ασφαλιστικό έκτρωμα που το ονόμασαν ΕΟΠΥΥ. Εκεί χώσαν όλο τον ελληνικό λαό, γέρους νέους και παιδιά. Πήραν όλα τα αποθεματικά των ταμείων τα έκαναν ομόλογα και τα κούρεψαν. Έτσι άφησαν τον Ελληνικό λαό χωρίς φάρμακα , χωρίς γιατρούς και χωρίς νοσοκομεία, αφού κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Και τώρα τι; Οι ποδηλάτες της ζωής αργοπεθαίνουν, χωρίς μισθούς, χωρίς σύνταξη, χωρίς φάρμακα με ένα βασανιστικό αργό θάνατο και μια ζωή ποδήλατο …που δεν βγάζει πουθενά!
    Καλό κουράγιο και καλή λευτεριά Αδέρφια!!!!!"
    ΒαγγΑλεξ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς
    IKA ETAM
    ΚΛΑΔΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΑΠ-ΟΤΕ
    Γενική Δ-νση Πληροφορικής

    Σας γνωρίζω ότι ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ μας έστειλε μια κάρτα προκειμένου να μας ασφαλίσει σε ιδιωτική εταιρεία !
    Το ποσό των ασφαλίστρων θα παρακρατάτε εσείς από την σύνταξη μου, εφόσον δεν επιστρέψω την κάρτα!
    Και εδώ δημιουργείτε το ερώτημα, θα κρατάτε το ποσό των ασφαλίστρων (υπέρ ιδιώτη) χωρίς δική μου ενυπόγραφη συγκατάθεση;
    To ερώτημα δεν είναι μόνο δικό μου αλλά πολλών συναδέλφων μου.
    Παρακαλώ να μου απαντήσετε στο παραπάνω ερώτημα, αλλά και στο πως γίνονται οι κρατήσεις από την σύνταξή μου (εκτός των νόμιμων φόρος, ταμεία κλπ, και των παράνομων και αντισυνταγματικών μειώσεων που έχουν γίνει μέχρι σήμερα) για να γνωρίζω και εγώ.
    Από την μεριά μου σας γνωρίζω ότι δεν αποδέχομαι καμιά μείωση παρακράτηση (εκτός των νομίμων, φόρος ταμεία κλπ) της σύνταξης μου χωρίς να εγκρίνω ενυπόγραφα εγώ.
    Με τιμή
    Ηρακλής Ζωγραφάκης
    Θύμα κλοπής από το κράτος
    Τηλέφωνο: 6979003579
    Η επιστολή αυτή καθώς και η απάντηση σας θα δημοσιευτούν στο Blog και Facebook των συνταξιούχων προκειμένου να ενημερωθούν, αφού τα παραπάνω ερωτήματα είναι και δικά τους.
    Ανακοίνωση: ΙΚΑ ΕΤΑΜ Δ. Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνάδελφοι είμαι στη Χίο και ρωτάω αυτούς που απαντάνε στην κάρτα με ποιούς γιατρούς είναι συμβεβλημένοι και δεν μου λένε, έτσι πρέπει ας μου πει κάποιος εάν ξέρει ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. το μπλοκ αυτό που κατά τα λεγόμενά σας δεν έχει καμμιά σχέση με κανέναν σύλλογο, καλά είναι να συμβουλέψει τους σχολιαστές να ενδιαφέρονται για το αντικείμενο "γνώμη και γνώση και εμπειρίες από τη χρήση της κάρτας ελευθέρας" και να αφήσουν τις προφανείς και σκόπιμες αναφορές σε πολιτικά-
    κομματικά πεπραγμένα. Μήπως οι συντάκτες του blog αποσκοπούν εκεί που ο κάθε νουνεχής αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανωνυμος 14 Φεβρουαριου 2015
    Μια επισκεψη που εκανα σε οφθαλμολογικο κεντρο και με την συζυγο μου η τιμες ηταν όπως επρεπε με την εκπτωση,ο χρονος θα δειξη τα υπολοιπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Κωνσταντινος
    Παρά που χρήσιμη ,έχω ασφαλίσει 6 άτομα της οικογένειας,τη χρειάστηκαν 3 φορές στο Ιασώ και στην εφημερία μάλιστα χωρίς ουρές άμεση διάγνωση,ή γυναίκα μου πάλι στο Ιασώ σε 2 τακτικές επισκέψεις ,δεν πλήρωσαν μια,οι κόρες μου δωρεαντσεκαπ,και γαμπρός μου επεμβαση σε. Κλι νική συμβεβλημενη χωριςνα πληρώσει ούτε ευρώ,την συνισω ανεπιφύλακτα,το κόστος πολύ μικρό,και ή εξυπηρέτηση μεγαλη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Περιμένουμε περισσότερη ενημερωση επι του θέματος.Ας μην είμαστε προκατειλημένοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)