ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Φεβρουάριος 2012

Είδαμε ξανά το, για
πολλοστή – πολλοστή φορά παιγμένο έργο της «καλής» ΠΑΣΚΕ, που αποφάσισε να «αγωνιστεί για το καλό των συναδέλφων», μετά από την πολύχρονη στήριξη που πρόσφερε και προσφέρει στο ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές που αποφάσισαν και υλοποίησαν οι κυβερνήσεις που αυτό σχημάτισε, είτε μόνο του, είτε -σήμερα- σε συνεργασία με την ΝΔ και τον ΛΑΟΣ. Πολιτικές που, τα αρνητικά γι’ αυτούς αποτελέσματά τους, τα ζουν στο πετσί τους οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, οι γυναίκες, η νεολαία και οι συνταξιούχοι.
Με δικαιολογία λοιπόν την απραξία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, η ΠΑΣΚΕ, που όλα αυτά τα χρόνια συμμετέχει στα Προεδρεία του Συλλόγου και συναποφασίζει με την ΔΑΚΕ την συστηματική, σκόπιμη και μεθοδευμένη αδράνεια των συναδέλφων, απέναντι στις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτής του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου, οργάνωσε σύσκεψη, την 1/2/12, στην αίθουσα του Π.Κ. Εργαζομένων ΟΤΕ με στόχο τη δημιουργία νέου συλλόγου συνταξιούχων. Είχε προηγηθεί άλλη σύσκεψη στην οποία είχε συσταθεί «επιτροπή πρωτοβουλίας», αποτελούμενη από δύο στελέχη της ΠΑΣΚΕ, δύο της Αγωνιστικής Συνεργασίας (στηρίζει τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και έναν από την ΑΣΕ (στηρίζει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ).
Διακηρυγμένοι οι στόχοι της ΠΑΣΚΕ που είχε τον πρώτο λόγο στη σύσκεψη (ήταν εμφανής ο ρόλος του μαϊντανού που έπαιζαν οι εκπρόσωποι της Α.Σ και ο εκπρόσωπος της ΑΣΕ, που σε όλους τους τόνους ορυόταν πως είναι . . . σαράντα χρόνια ακομμάτιστος (!) :
1. να επιμείνει στην διάσπαση και υπονόμευση της ενότητας του αγωνιστικού συνταξιουχικού κινήματος, που εκφράζεται με τον ταξικό προσανατολισμό που έχει η Ομοσπονδία Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ και η συσπείρωση του συντονιστικού των συνταξιουχικών οργανώσεων. Σκοπός της δημιουργίας του νέου συλλόγου, από την ΠΑΣΚΕ, θα είναι η μελλοντική σύσταση Ομοσπονδίας Συνταξιούχων, μαζί με ανάλογα σχήματα και από άλλους χώρους και η νεκρανάσταση της χρεωκοπημένης ΑΓΣΣΕ (συνομοσπονδία).
2. να διευκολύνει την ΔΑΚΕ και στην δική της προσπάθεια να στήσει ομοσπονδία, αφού ο σημερινός σύλλογος, που ελέγχεται από τις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ και ο νέος που θα φτιάξουν οι ΠΑΣΚΕ, Α.Σ και ΑΣΕ θα μπορούν να συγκροτήσουν άμεσα ομοσπονδία.
Ο στόχος, που ανοιχτά δεν θέλουν να ομολογήσουν είναι πως, εν όψει πολιτικών εξελίξεων, ανακατατάξεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και στο πολιτικό σκηνικό των αστικών κομμάτων και των συσχετισμών, η «καλή» ΠΑΣΚΕ προσπαθεί να συσπειρώσει και να συγκρατήσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους και οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που έχουν εξοργιστεί με την πολιτική του κόμματός τους και στρέφονται σε άλλες πολιτικές επιλογές, πιο ριζοσπαστικές και αγωνιστικές, άλλωστε δικά τους στελέχη και μάλιστα εκλεγμένα στα όργανα του Συλλόγου συμμετέχουν στη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής και συναποφασίζουν τα βάρβαρα μέτρα ). Γι’ αυτό και η αγωνιώδης προσπάθεια της να εμφανίσει το νέο σχήμα σαν «ακομμάτιστο», η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στην κυβέρνηση και την αντεργατική πολιτική της, οι απόψεις «να μην ψάχνουμε τώρα ευθύνες» για την κατάσταση κλπ.
Και φυσικά, μην ξεχνώντας τον παλιό αντιδημοκρατικό εαυτό της, πραξικοπηματικά, αδιαφορώντας για το γεγονός πως οι μισοί σχεδόν ομιλητές ήταν αντίθετοι με τη δημιουργία συλλόγου, ή είχαν άλλες προτάσεις (στήσιμο επιτροπών συσπείρωσης και πίεσης στο σημερινό σύλλογο, δημιουργία blog στο διαδίκτυο για συνεννόηση και δραστηριότητα κ.α.), προσπάθησε να εμφανίσει στο τέλος πως οι παρόντες συμφωνούσαν με την ΠΑΣΚΕ και αποτελούσαν τα μέλη του νέου συλλόγου (τους είχαν βάλει να υπογράψουν σε καταστάσεις την παρουσία τους). Η αντίδραση πολλών συναδέλφων τους υποχρέωσε να δηλώσουν πως θα αναρτήσουν την κατάσταση στο blog των συνταξιούχων και όσοι θέλουν θα δηλώνουν την συμφωνία τους.
Η Συνδικαλιστική Ενότητα Συνταξιούχων ΟΤΕ καταγγέλλει την νέα προσπάθεια αδρανοποίησης και ενσωμάτωσης κάθε αγωνιστικής διάθεσης των συναδέλφων, ιδιαίτερα σήμερα, που τα κυβερνητικά μέτρα στην κυριολεξία τσακίζουν κόκκαλα και ξεθεμελιώνουν τις ζωές μας, καλεί τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στα σχέδια αυτά και σε όσους τα απεργάζονται (ΠΑΣΚΕ, Α.Σ., ΑΣΕ ) και ξεκαθαρίζει πως με κάθε μέσο θα συμβάλει για να ενισχυθεί ο ταξικός, αγωνιστικός προσανατολισμός των συναδέλφων μας, να δυναμώσει η συσπείρωση και ενότητα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων με την Ομοσπονδία συνταξιούχων του ΙΚΑ (εκεί ανήκουμε όλοι), κόντρα στην πολιτική εξαθλίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση και προσπαθούν να στηρίξουν τα αναχώματα των κομμάτων που συγκυβερνούν και οι παρατάξεις τους ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ μαζί με τα εξαπτέρυγά τους, μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Δεν μπορούν να κοροϊδέψουν πια κανέναν.
Δημήτρης Βασιλόπουλος

3 σχόλια:

  1. Απορώ γιατί βάζετε "σχόλια" αφού δεν τα βάζετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα περήφανα γηρατειά ...κλάταραν! Τώρα που χρειάζεται να δείξουν την "επαναστατικότητά" τους ...κλαψουρίζουν! Ούτε μια κινητοποίηση! ούτε μια διαμαρτυρία! Τι να πείς ου γαρ έρχεται μόνον....
    ΤΑΣΟΣ
    Συνάδελφε τα σχόλια των συναδέλφων δεν περνούν από λογοκρισία (για ποιους μας πέρασε? Για τον σύλλογο συνταξιούχων? ),το ότι δεν δημοσιεύτηκε το παραπάνω σχόλιο έχει να κάνει με το πρόγραμμα δημιουργίας του Blog. Όταν όμως το είδαμε στο mail του Blog και το δημοσιεύσαμε αμέσως.
    Ζητάμε συγνώμη
    syntaxote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ


    Εμείς δεν θα υποκύψουμε, δεν θα τους συγχωρήσουμε, ούτε θα συνυπογράψουμε ποτέ!
    Παίζουν θέατρο πάνω στα αποκαΐδια των μισθών, των εργασιακών δικαιωμάτων και των συντάξεων που τις μετατρέπουν σε προνοιακό βοήθημα.
    Ξαναμοίρασαν τους ρόλους
    Ο ένας από τους 3 δηλώνει ότι είναι αντίθετος με την περικοπή των κύριων συντάξεων αλλά … συμφωνεί με το κόψιμο των επικουρικών!
    Ο άλλος είναι αντίθετος με την περικοπή των επικουρικών αλλά … συμφωνεί με την περικοπή των κύριων συντάξεων!
    Ο τρίτος είναι έτσι κι αλλιώς… συμφωνεί και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ!
    Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος!
    Και οι 3 μαζί ξαναανακάλυψαν τον ένοχο και ξαναπυροβολούν τα δήθεν «ευγενή ταμεία» και τους συνταξιούχους του ΟΤΕ και της ΔΕΗ αποκρύπτοντας ότι μας έχουν ήδη αφαιρέσει το 50% των συντάξεών μας!
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
    Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μας αφήνουν καμιά επιλογή.
    Ή θα υποκύψουμε και θα επιζούμε σκυφτοί και εξαθλιωμένοι,
    Ή θα σηκωθούμε και θα αγωνιστούμε για την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
    Σας καλούμε σε προσκλητήριο αγώνα.
    Την Τετάρτη 15/2, 10.30 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ
    Διοργανώνουμε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας
    ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ:
    ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
    Σ’ αυτόν τον δρόμο του αγώνα που ξεκινάμε, που θα είναι δύσκολος και επίμονος, να μην λείψει κανείς.
    Όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην οργάνωση ενός ανεξάρτητου και ακηδεμόνευτου συνταξιουχικού κινήματος.
    Καλούμε το σωματείο μας να συμμετάσχει, να αναβαθμίσει τις δράσεις του και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
    Καλούμε όλους τους συνταξιούχους του ΟΤΕ να δημιουργήσουν σε κάθε νομό επιτροπές αγώνα.
    Εμείς θα συνεχίσουμε την ενωτική και ανεξάρτητη δράση μας όσο κι αν ενοχλεί ορισμένους που θέλουν τους συνταξιούχους άβουλους, διασπασμένους και τρομοκρατημένους.

    Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς
    Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Συνταξιούχων ΟΤΕ

    {Προωθείστε αυτό το μήνυμα παντού.}

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)