Προτάσεις για τις εκλογές.

Συνάδελφοι κάποια από τα προβλήματα είναι:

1. Πιθανή νοθεία στις εκλογές.

2. Ομαδοποίηση.

3. Μη αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων.

4. Αναχρονιστικό καταστατικό.

Για να λυθούν τα 3 και 4 θα πρέπει να αλλάξει το καταστατικό.

Έχουν γίνει ενέργειες, υπάρχουν και προτάσεις αλλά κάποιοι δεν το θέλουν, γιατί θα ξεβολευτούν.

Για το 1 η λύση για να προλάβουμε μια τουλάχιστο νοθεία, είναι σε κάθε ψηφοδέλτιο ο ψηφοφόρος να γράφει το αριθμό αυτών που ψήφισε (αριθμός σταυρών).

Για τα υπόλοιπα ( του 1) πρέπει να αλλάξει το καταστατικό.

Η λύση ( και δική μου πρόταση γι’ αυτές τις εκλογές) για το 2 και εν μέρει για τα 1 και 3 είναι η ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ σε όλα τα όργανα (κεντρικά και περιφερειακά).

Αφού:

1. Δεν μπορούν να νοθεύσουν τα ψηφοδέλτια, (όπως και παραπάνω).

2. Σπάνε οι ομάδες αφού ο καθ’ ένας θα κοιτάζει πλέον μόνο τον εαυτό του.

3. Έχοντας μια ψήφο ίσως ψηφίζουμε τον καλύτερο, έστω της παράταξης μας.

4. Θα ήμαστε πιο κοντά στην απλή αναλογική, που όμως απαιτεί χωριστά ψηφοδέλτια, άρα αλλαγή καταστατικού.

5. Δεν απαιτεί αλλαγή του καταστατικού.

Η ΜΟΝΟΣΤΑΥΡΙΑ είναι σύννομη με το σημερινό καταστατικό, άρθρο 23 παράγραφος 16 “…τους σταυρούς προτίμησης ο αριθμός των οποίων δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος κατ’ ανώτατο όριο του 50% του κατά περίπτωση εκλεγομένων μελών….” Δηλαδή το άρθρο αυτό ορίζει τον μεγαλύτερο αριθμό, όχι τον μικρότερο, άρα μπορεί από 1 έως το 50% των εκλεγομένων μελών (δες το καταστατικό στο syntaxote).

Τα συμβούλια που θα προκύψουν θα είναι πολύ καλύτερα από τα σημερινά, και θα είναι αυτά που θα αλλάξουν το καταστατικό, φυσικά με την συμμετοχή όλων μας.

Κύριοι συνάδελφοι, Αθηνών και περιχώρων όλοι εσείς που έχετε βολευτεί στις καθέκλες σας (μας) και δεν θέλετε να τις αποχωριστείτε, όλοι εσείς που χρησιμοποιείτε τον σύλλογο (μας) σαν μαγαζί σας, (δες για παράδειγμα τη ΦΩΝΗ στις αυτοδιοικητές εκλογές 2010) ή θα αλλάξετε ρότα, ή διαφορετικά, θα είστε υπεύθυνοι για ότι συμβεί στον σύλλογο.

Δεν μας εκπροσωπείτε (πλέον).

Ηρακλής Ζωγραφάκης

Ηράκλειο Κρήτης.

Προς:

Βlog ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ OTE (pss-ote)

Blog Π.Δ. Ηρακλείου (ssoteh)

Blog ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ (syntaxote)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)