ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 2

«ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Αποκαλύφθηκαν παρανομίες στη σύστασή της
Δικαστική προσφυγή έφερε στην επιφάνεια τις μεθοδεύσεις συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στην πλάτη των συνταξιούχων του ΟΤΕ
Απόφαση - «καταπέλτη» κατά των παράνομων ενεργειών που ακολουθήθηκαν, προκειμένου ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ να συμμετέχει στο αντισυνταξιουχικό μόρφωμα που αποκαλείται «Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας», εξέδωσε πριν λίγες μέρες το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από αγωγή μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου.
Πρωτοστάτες και διοργανωτές των παράνομων διαδικασιών, όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, ήταν τέσσερις συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, προκειμένου να συμμετέχει ο σύλλογος στο μόρφωμα που στήθηκε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό για να διασπάσει το ταξικό συνταξιουχικό κίνημα και να φρενάρει τους αγώνες του ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των «γαλάζιων» και «πράσινων» κυβερνήσεων.
Το ιστορικό της νοθείας
Συγκεκριμένα, το 2006 και χωρίς καμία απόφαση του ανώτερου οργάνου του συλλόγου που είναι η Γενική του Συνέλευση, αλλά ούτε καν του ΔΣ, ο τότε πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ένα μέλος του ΔΣ προσυπέγραψαν το εν λόγω καταστατικό (αφορούσε την ίδρυση της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας). Επίσης, συνυπέγραψαν στις 23 Φλεβάρη την ιδρυτική πράξη της Συνομοσπονδίας και στις 14 Μάρτη τη σχετική αίτηση και τις προτάσεις προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο στις 8 Μάη του 2006 ενέκρινε το καταστατικό και την ίδρυση της Συνομοσπονδίας.
Μάλιστα, στη συζήτηση για την έγκριση της αίτησης της ίδρυσης της Συνομοσπονδίας, στο Πρωτοδικείο προσκομίστηκε - όπως απαιτείται - πρακτικό Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου, που όμως δεν είχε γίνει ποτέ! Επιπλέον, οι τέσσερις συνδικαλιστές που συνυπέγραψαν το καταστατικό και την ιδρυτική πράξη, αυτοπροτάθηκαν και ως εκπρόσωποι του Συλλόγου των συνταξιούχων του ΟΤΕ, στη Συνομοσπονδία.
Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου στις 18 και 19 Μάη του 2006, όπου εκεί με αντικαταστατικές διαδικασίες (έπρεπε να ακολουθηθεί σύμφωνα με το καταστατικό μυστική ψηφοφορία) επιδιώχτηκε διά βοής το κουκούλωμα των παράνομων πράξεων, «επικυρώθηκε» και εκ των υστέρων η ήδη παράνομη συμμετοχή του Συλλόγου στη Συνομοσπονδία.
Η δικαστική απόφαση
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή και αναγνωρίζει ότι: Η Γενική Συνέλευση του εναγομένου (Συλλόγου) δεν αποφάσισε την 18η Ιανουαρίου 2006, (κρίνει δε το πρακτικό αυτής της ανύπαρκτης Συνέλευσης εξ ολοκλήρου πλαστό), «τη συμμετοχή του στην "Ανωτάτη Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος" και δεν όρισε ως εκπροσώπους του τους Δημοσθένη Ζιώγα, Γεώργιο Αρνή, Λουκά Μπαλωμένο και Χρήστο Δαλάκα. Οι από 19 Μάη 2006 αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του εναγομένου, α) περί συμμετοχής του στην "Ανωτάτη Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδος" και β) περί ορισμού ως εκπροσώπων του σ' αυτή των Δημοσθένη Ζιώγα, Γεωργίου Αρνή, Λουκά Μπαλωμένου, Χρήστου Δαλάκα και Κωνσταντίνου Λουκόπουλου, είναι κατά πάντα ανυπόστατες».
Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=4354297&publDate=1/1/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)