ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ 1

ΑΝΩΤΑΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Καραμπινάτες παρανομίες στην ίδρυσή της

Μια ακόμα περίπτωση καταδείχνει ότι οι εργατοπατέρες δεν τήρησαν ούτε τα προσχήματα στην προσπάθειά τους να στήσουν το διασπαστικό παραμάγαζο



Ανύπαρκτες αποφάσεις και κατασκευασμένα έγγραφα επιστρατεύτηκαν, προκειμένου να συμμετέχει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ στο αντισυνταξιουχικό μόρφωμα που αποκαλείται «Ανώτατη Γενική Συνομοσπονδία Συνταξιούχων Ελλάδας». Ενα μόρφωμα που στήθηκε από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, με σκοπό τη διάσπαση του συνταξιουχικού κινήματος, που με τους αγώνες του αποκαλύπτει την αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική των γαλάζιων και πράσινων κυβερνήσεων και την ενσωμάτωσή του στα μέτρα της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημειώνεται ότι ανάλογα ερωτήματα ως προς τις αποφάσεις τους, προκύπτουν και για άλλες συνταξιουχικές ομοσπονδίες και πανελλαδικά σωματεία που συμμετέχουν στη διασπαστική συνομοσπονδία.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με καταγγελίες τόσο μελών όσο και συνδικαλιστών του Συλλόγου Συνταξιούχων του ΟΤΕ, στις 25 Νοέμβρη του 2005, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συζήτησε το προτεινόμενο καταστατικό της υπό ίδρυση τότε συνομοσπονδίας, το οποίο και ομόφωνα απέρριψε. Στη συνέχεια και χωρίς καμία απόφαση του ανωτέρου οργάνου του συλλόγου που είναι η γενική του συνέλευση, αλλά ούτε καν του ΔΣ, ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος, ο γενικός γραμματέας και ένα μέλος του ΔΣ προσυπέγραψαν το εν λόγω καταστατικό, συνυπέγραψαν στις 23 Φλεβάρη την ιδρυτική πράξη της συνομοσπονδίας και στις 14 Μάρτη τη σχετική αίτηση και τις προτάσεις προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο και στις 8 Μάη του 2006 ενέκρινε το καταστατικό και την ίδρυση της συνομοσπονδίας.

Είναι τέτοια η παρανομία τους, που στη συζήτηση για την έγκριση της αίτησης της ίδρυσης της συνομοσπονδίας στο Πρωτοδικείο προσκομίστηκε, όπως απαιτείται, πρακτικό γενικής συνέλευσης του συλλόγου με την υπογραφή του προέδρου και του γραμματέα και με ημερομηνία διεξαγωγής της συνέλευσης την 18η Γενάρη του 2006, η οποία δεν είχε γίνει ποτέ! Επιπλέον οι τέσσερις συνδικαλιστές που συνεπέγραψαν το καταστατικό και την ιδρυτική πράξη αυτοπροτάθηκαν και ως εκπρόσωποι του Συλλόγου των συνταξιούχων του ΟΤΕ, στη συνομοσπονδία.

Παρά τις αλλεπάλληλες και επίμονες ερωτήσεις μελών του ΔΣ για την έκβαση της υπόθεσης που αφορά την ίδρυση της συνομοσπονδίας, οι τέσσερις συνδικαλιστές δήλωναν ότι η υπόθεση προχωράει, ότι δεν υπάρχει τίποτα νεότερο, όταν αυτοί είχαν ήδη κάνει ιδρυτικό μέλος της συνομοσπονδίας τον Σύλλογο Συνταξιούχων του ΟΤΕ.

Τα γεγονότα αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου στις 18 και 19 Μάη του 2006, όπου εκεί για άλλη μια φορά ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός θριάμβευσε, αφού με αντικαταστατικές διαδικασίες (έπρεπε να ακολουθηθεί σύμφωνα με το καταστατικό μυστική ψηφοφορία) επιδιώχτηκε διά βοής το κουκούλωμα των παράνομων πράξεων, «επικυρώθηκε» και εκ των υστέρων η ήδη παράνομη συμμετοχή του συλλόγου στη συνομοσπονδία και η εκπροσώπησή του από τους τέσσερις συνδικαλιστές που οργάνωσαν την παρανομία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα και με τα επίσημα πρακτικά της γενικής συνέλευσης ακόμα και ο πρόεδρός της κάνει λόγο για αντικαταστατικές και μη μη σύννομες ενέργειες, όπως αποκαλύπτονται από τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ. Τέλος, σημειώνεται ότι ήδη εκκρεμεί δίκη σε βάρος των τεσσάρων συνδικαλιστών μετά από αγωγή που κατατέθηκε από μέλη του διοικητικού συμβουλίου και του συλλόγου η οποία και έχει οριστεί για τις 8 Φλεβάρη του 2007.

Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ


http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=3869142&publDate=2007-01-10%2000:00:00.0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)