Ν.Δ

Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ OFFSORE ΕΤΑΙΡΙΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΩΝ – ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ


1 σχόλιο:

  1. Ηθικό και Νόμιμο είναι δύο πράγματα (και έννοιες και πραγματικότητες) που οι πιθανότητες του να συγκρουστούν είναι συντριπτικά περισσότερες από τις πιθανότητες του να συνυπάρξουν ειρηνικά (και πάντα εφήμερα).

    Το τι είναι ηθικό και το τι είναι νόμιμο είναι εξ ορισμού υποκειμενικό γιατί ο καθένας έχει μια ελαφρά διαφορετική άποψη για την ηθική αλλά και για τη νομιμότητα.
    Ηθικό είναι ότι πάει το σύνολο της κοινωνίας μπροστά.
    Οι νόμοι είναι μέσο επιβολής της μιας κοινωνικής τάξης σε μια άλλη.
    Νόμιμο = ηθικό , θα μπορούσε να στέκει σήμερα σε ένα σύστημα τελείως διαφορετικό από τον Καπιταλισμό σύστημα .
    Γιατί είναι νόμιμο αλλά όχι ηθικό κάποιοι να πλουτίζουν και άλλοι να μην έχουν να φάνε.
    Γιατί ηθικό είναι να κοινωνικοποιηθεί ο πλούτος που παράγεται και σήμερα καρπώνονται κάποιοι νταβατζήδες μέτοχοι. Το Θέμα είναι πως θα το κάνουμε και νόμιμο.
    Φυσικά και το νόμιμο δεν είναι σώνει και καλά ηθικό.
    Είναι ηθικός π.χ ένας νόμος των Ναζί, ή της Χούντας; Φυσικά και όχι.
    Πολλοί νόμοι των σοσιαλιστικών καθεστώτων απείχαν μερικά ‘έτη φωτός’ από κανόνες πολύ βασικής ηθικής
    Είναι ηθικό να φυλακίζεσαι και να εξορίζεσαι επειδή μίλησες ενάντια στο καθεστώς και στην ‘επανάσταση’; Και όμως ο νόμος υποχρέωνε παιδιά να καταγγέλλουν τους γονείς τους ως προδότες αν έπεφτε στην αντίληψή τους ότι ακόμα και μέσα στο σπίτι διατύπωναν γνώμες που παρέκκλιναν από κάποιου είδους ορθοδοξία.
    Είναι ηθικό να παίρνουν κάποιοι από εμάς επιδοτήσεις αλλά όχι όλοι; Αλλά υπάρχουν αρκετοί νόμοι που το θεσπίζουν.
    Είναι ηθικό κάποιοι να είναι πιο δύσκολο να απολυθούν από άλλους και ας μην είναι σωστοί στην δουλειά τους; Υπάρχουν αρκετοί νόμοι που κάνουν αυτήν την κατάσταση νόμιμη.
    Σε γενικές γραμμές το νόμιμο δεν ταυτίζεται με το ηθικό. Γι' αυτό και υπάρχει διάκριση ανάμεσα στους νόμους που θεσπίζονται από την πολιτεία μέσα από ήδη θεσμοθετημένες με άλλο νόμο διαδικασίες και των οποίων η παράβαση επιφέρει συνέπειες (διοικητικές ή ποινικές) και ανάμεσα στους (άγραφους συνήθως) νόμους της ηθικής, των οποίων η παράβαση επιφέρει μόνο κοινωνική κατακραυγή ή /και απομόνωση.
    Η ηθική έχει βάση την παιδεία ..την ανθρωπιά ..τη λογική…σε αυτό το σύστημα που όλα αυτά σφάζονται πως να υπάρξει ηθική;
    Νομιμότητα … τι !! αστική ;Του τύπου η ρίχνεις το παιδί ή απολύεσαι ( όχι μακρινό παράδειγμα στη Ζάκυνθο)… Νόμιμη φτώχεια , νόμιμος αυταρχισμός ,νόμιμη εκμετάλλευση ..νόμιμη εκπόρνευση ιδεών και δικαιωμάτων .. όλα νόμιμα. Το θέμα είναι τι είναι ανθρώπινο και αναγκαίο…τα ζώα του καπιταλισμού όταν είναι να υπερασπιστούν την εξουσία και τα κέρδη τους νομιμοποιούν…η (όπως και μερικοί εδώ) μετρούν τη λογική και την ηθική με οικονομικούς δείκτες…αηδίες…
    Αν υπάρξει διάλογος μπορούμε να συζητήσουμε το τι είναι νόμιμο και τι ηθικό στην πολιτική ( ΕΛΛΑΔΑ ή ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ) .Θα έχει ενδιαφέρον .Δημοκράτες ,σοσιαλιστές κομμουνιστές , φιλελεύθεροι ,ακραίοι κλπ καταθέστε τις απόψεις σας .Όντως θα έχει ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)