Ο Καραμανλής πότε?

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη ο τέως πρωθυπουργός της Ισλανδίας

Ρέικιαβικ, Ισλανδία
Το κοινοβούλιο της Ισλανδίας ψήφισε την Τρίτη να προσαγάγει στη Δικαιοσύνη τον τέως πρωθυπουργό Γκέιρ Χαάρντε με την κατηγορία της αμέλειας γιατί παρέβλεψε τα γεγονότα που οδήγησαν το 2008 στην κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας.

Ωστόσο το Κοινοβούλιο αρνήθηκε την απαγγελία κατηγοριών εναντίον των πρώην υπουργών Εξωτερικών Ινγκιμπγιόρκ Σολρούν Γκισλαντότιρ και Αρνι Μαθιεσέν, καθώς και σε βάρος του πρώην υπουργού Επιχειρηματικότητας Μπιοργκβίν Σίγκουρτνσον.

Είναι η πρώτη φορά που θα εκδικαστεί τέτοια υπόθεση από το Λαντσντομούρ, το ειδικό δικαστήριο της Ισλανδίας, που ιδρύθηκε το 1905 για να δικάζει υπουργούς που κατηγορούνται για εγκληματικές πράξεις.

Οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ισλανδίας κατέρρευσαν το 2008 υπό το βάρος της υπερσυγκέντρωσης χρεών στη διάρκεια μιας δεκαετίας με υπερατλαντικές επεκτάσεις που οδήγησαν την οικονομία σε κατάρρευση και τους επενδυτές σε φυγή.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Αυτές είναι δημοκρατίες!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)