ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Του συναδέλφου: ΒΑΣ. ΜΑΓΚΛΑΡΑ
Αγαπητοί συνάδελφοι.
Διάβασα στο τελευταίο φύλλο του εντύπου του Συλλόγου μας για την απομείωση των εισοδημάτων μας και την συνακόλουθη, υποβάθμιση του βιοτικού μας επιπέδου και σας συγχαίρω για τις απόψεις που διατυπώνετε! Θα έλεγα, όμως, ότι οι διαπιστώσεις είναι καλές, αλλά θα ήταν καλύτερο να διαμορφωθεί και ένας τρόπος αντιμετώπισης.
Δυστυχώς και η σημερινή κυβέρνηση του «σεμνού και ταπεινά» ενδιαφέρεται μόνο για την πολιτική της επιβίωση. Όλα τ’ άλλα είναι δευτερεύοντα! Α! την ενδιαφέρουν και οι Δικαστικοί! Γιατί άραγε;
Αν αναλογιστούμε, κιόλας, την παγίωση του δικομματικού «παιχνιδιού» και την, στην ουσία, παντελή έλλειψη αντιπολίτευσης, τότε όλο και περισσότερο θ’ απογοητευόμαστε και θα μεμψιμοιρούμε! Κάτι, λοιπόν, πρέπει να κάνουμε! Απεργία, δεν μπορούμε να κάνουμε. Τα «σπαραξικάρδια» υπομνήματα παίρνουν γρήγορα την άγουσα για τον «κάλαθο των αχρήστων» ή σήμερα για τον «κάδο ανακύκλωση»!
Το μόνο, ίσως που μπορούμε να κάνουμε, είναι να εξηγήσουμε απλά, ψύχραιμα και σταθερά ότι θα συστήσουμε στα μέλη μας να καταψηφίσουμε τη σημερινή κυβερνητική παράταξη! Όχι γιατί την εχθρευόμαστε, αλλά γιατί αποδεικνύεται κατώτερη των εξαγγελιών της και των προσδοκιών μας! Άλλωστε, οι κυβερνήσεις ευθύνονται και για τα καλά και για τα κακά! Και πρέπει να τους πούμε ότι δεν μας ενδιαφέρει αν «θα ενταχθεί» ή «δεν θα ενταχθεί» ο Κουκοδήμος! Ας πρόσεχε!
Αναδημοσίευση από την Φωνή των Συνταξιούχων α. φύλλου 212

5 σχόλια:

  1. Συνάδελφε καλά τα λες, όμως να πάμε πού;
    Από τον μπλε φασισμό στον πράσινο ...........?
    Από την σκύλα στη Χάρυβδη.
    Βέβαια συμφωνώ μαζί σου ότι κάτι πρέπει να κάνουμε αλλά ποιοι;
    Οι κεφαλές του συλλόγου μας είναι όλοι πουλημένοι!
    Βλέπεις μια θέση στο κόμμα μπορεί να δώσει περισσότερα (χρήμα, δουλείες για τα παιδιά μας κ.α) από μια αύξηση στο μισθό μας
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνάδελφε ΠΑΝΤΕΛΗ! τι θελεις να κάνουμε συμψηφισμούς πενηνταετίας; για να ξανάρθουν στην μνήμη μας η διακυβερνήσεις της πεφωτισμένης δεξιάς; που φάγανε την μεταπολεμική βοήθεια και δημιούργησαν το μεταπολεμικό υδροκέφαλο κράτος του λεκανοπεδίου μόνο και μόνο για να πλουτίσουν οιταγμασφαλίτες; Να θυμηθούμε τότε που ψήφιζαν οι νεκροί και τα ξερά δένδρα;Να θυμηθούμε μεταχουντικά τότε που οι ΑΥΡΕΣ σκότωναν τους φοιτιτές;Να θυμηθούμε το βρώμικο 89 το μπάχαλο του Μητσοτάκη, με τα απόβλητα απο τις φυλακές του Χοτζα;Να θυμηθούμε το αλαλούμ ανικανότητας των τελευταίων πέντε χρόνων;Τέλος Να θυμηθούμε το σεμνά και ταπεινά του κ. Μαρκογιανάκη στο λιμάνι του Πειραιά;Αυτά τα λίγα επιγραμματικά γιατί φαίνεται ότι η αλσχαιμερ άρχισε δυστιχώς και όταν μηλάς για φασισμό πρέπει να ξέρεις τι λές.Αν επιμένεις στο δόγμα,τι Πλαστήρας τι Παπάγος, θα σου θυμίσω τι έκανε στις διακυβερνήσεις της η κάθε μιά στον εκσυχρονισμό αυτής της χώρας μέχρι σήμερα καιθα αναγκαστείς να παραδεχτείς ότι είναι η μέρα με την νύκτα.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΕΛΗ Δεν απαντάς θέλεις κι΄άλλα;
    ΟΡΦΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφε ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ

    Ασφαλώς και δεν είναι το ίδιο (ακριβώς) τα δύο κόμματα.
    Όμως οι διαφορές είναι μικρές (ελάχιστες απ’ αυτές που περίμενε ο λαός το 81)
    Ας θυμηθούμε, την δουλεία μας που ήταν και η καθημερινότητα μας.
    ΝΔ – ΜΗΤΣΟΚΑΚΗ
    1. Θέλησε να πουλήσει τον ΟΤΕ.
    2. Δεν έδινα όλη την αύξηση στους μισθούς των συνταξιούχων.
    3. Μη εφαρμογή της γνήσιας ΑΤΑ στους μισθούς των συνταξιούχων.
    4. Κάθε κομματικός που ήθελε να αναρριχηθεί στην ιεραρχία το έκανε έστω και με κάποια δυσκολία.
    ΠΑΣΟΚ – ΣΗΜΙΤΗ
    Τι άλλαξε; 1 και 4 χειροτέρεψε, 2 και 4 έμειναν στάσιμα.
    νδ κωστάκη
    Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν.
    Όλα τα λεφτά στα λαμόγια.

    Για να ανακεφαλαιώσουμε
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΝΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩς ΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥ.
    ΠΑΝΤΕΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούνται οι (ανώνυμοι) συνάδελφοι που καταθέτουν τις απόψεις τους να χρησιμοποιούν ψευδώνυμο για να διευκολύνεται ο διάλογος. Υβριστικά και εκτός θέματος μηνύματα θα διαγράφονται. Μη χρησιμοποιείτε greeklish.

Συνάδελφε συναδέλφισσα διάβασε και σχολίασε τα παρακάτω..

Αναπροσαρμογή χρηματοδότησης ΤΑΠ-ΟΤΕ (συνέχεια) _ Προτάσεις για την μορφή του αγώνα μας. (συνέχεια) _Έκτακτη συνέλευση. (συνέχεια) _Είναι καιρός? (συνέχεια) _Προσοχή στα παρακάτω Video (συνέχεια) _Βολευτές (συνέχεια) _ Να πληρώσουν οι φοροφυγάδες τα μεγάλα βάρη (συνέχεια) _ Τι συνέβη στην Αργεντινή με το ΔΝΤ. (συνέχεια) / Κακώς πήρε τα μέτρα ο Γιώργος! (Να ακυρωθούν οι περικοπές) (συνέχεια) /Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ (συνέχεια) /Οι Λετονοι πήγαν στα δικαστήρια, εμείς? (συνέχεια) /ΛΑΦΚΑ- Δώρα Χριστουγέννων Πάσχα. (συνέχεια) /"Άστραψε" ο γενικός Επίτροπος Επικρατείας. (συνέχεια) /Λογαριασμός νεότητας??? (συνέχεια) /ΓΑΛΑΖΙΑ & ΠΡΑΣΙΝΑ σκάνδαλα (συνέχεια) /ΟΙΚΟΝ. ΜΕΤΡΑ, Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ (συνέχεια) - Οι καραμέλες της ντροπής (συνέχεια) - Γ. Σουρής (συνέχεια) --- ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (συνέχεια)